Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

„Стажове“ даде среща на 142 работодатели и стотици студенти в София, Пловдив и Сливен

19.04.2019 г.

На 16-ти и 17-ти април т.г. се проведе осмото издание на изложението за работодатели „Стажове“ в Технически университет – София, както и във филиала на университета в Пловдив и в колежа към ТУ-София в Сливен. Форумът, превърнал се в традиция, се организира от Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на университета и е най-мащабният в България. За поредна година Инженер.БГ бе основен медиен партньор на събитието и традиционен участник в него. А как премина то? Разберете от следващите редове...

 

 

Както традицията повелява, началото на събитието бе дадено от г-жа Силвия Янева-Стоянова, директор на Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София. „Уважаеми работодатели, предложете най-доброто на нашите млади специалисти! Един ден те ще бъдат „гръбнака“ на вашия бизнес. А вие, уважаеми студенти, покажете, че сте знаещи, можещи и търсещи! Успехът изисква усилия, не го забравяйте!“, приветства гостите г-жа Янева-Стоянова.


 

Сред официалните гости на откриването в София бяха: чл.-кор. проф. д.т.н. инж. Георги Михов, ректор на ТУ-София; инж. Васил Велeв, възпитаник на ТУ-София и председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България; инж. Кирил Домусчиев, председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ); инж. Иван Михайлов, управител на Вистеон България; г-жа Светослава Стоянова, мениджър Връзки с обществеността, маркетинг и продажби на Джуниър Ачийвмънт България и г-жа Криста Стоянова, председател на Студентски съвет на ТУ-София.

 

В рамките на двата дни на изложението студентите имаха възможността да се срещнат и да разговарят с 142 утвърдени български и международни работодатели. Сред тях бяха: АББ България, Айгер Инженеринг, Атлас Копко България, Бер-Хелла Термоконтрол, Данфосс, сегмент Отопление, Интегрейтид Микро-Електроникс България, Киттнер Анлаген унд Машиненбау, КонтурГлобал, Либхер-Транспортейшън Системс Марица, Либхер-Хаусгерете Марица, Луфтханза Техник София, Мелексис България, Метал Технолоджи Груп, ММ Механикс, Мултивак България Продакшън, РАИС, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, Спектри, Стомана Индъстри, Строително оборудване, ТЕСИ, Фесто ПроизводствоЧЕЗ България, EVN България.

 

Участие в събитието взеха още и Централна Енергоремонтна база (ЦЕРБ), Елаците-Мед, Монди Стамболийски, Сименс България, Кока-Кола ХБК България, Петров Технолоджи, Трейс Ипома, АТЕ Пласт, Каммартон България, Телелинк, Бией Глас България, Теклас, Вили Елбе Аутомотив България, ОПТИКС, Latecoere, Proxiad Bulgaria и др.


 

Екипът на Инженер.БГ също се включи със свой щанд на събитието както в гр. София, така и в гр. Пловдив. За нас бе удоволствие да представим на студентите възможностите за търсене на работа, стаж и обучения за квалификация и преквалификация, които Борса.bg предлага. С удоволствие запознахме и специалистите по Човешки ресурси със специализирано приложение за обяви за работа в BalkanEngineer.com, целящо привличането на добре подготвени технически специалисти от съседните държави – Сърбия и Македония, при това на родния им език. Благодарим на всички, които отделиха от времето си, за да разговарят с екипа ни!


 

Сърдечно благодарим и на Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“, и по-специално на г-жа Силвия Янева-Стоянова, за възможността за поредна година да се включим във форума, както и за чудесното ни дългогодишно партньорство!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ОВК