Видео

Индуматик: Ексцентрични шнекови PC-помпи E и EL от най-ново поколение на Flowrox

11.10.2018 г.

In Romanian


Ексцентричните шнекови помпи на утвърдения производител на помпено оборудване Flowrox са предназначени за транспортиране на гъсти и пастобразни флуиди, както и на течности и утайки с голям вискозитет. „За да оптимизира ефективността на своите изделия, Flowrox създаде ново поколение ексцентрични шнекови помпи (PC-pumps: progressive cavity pumps), което включва сериите E и EL. Направените подобрения в конструкцията на помпите ги прави изключително рентабилни решения в икономически аспект”, информираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox в България.Новите серии PC-помпи на Flowrox E и EL се отличават с олекотена конструкция. „Те са с по-малко тегло и габарити. Тази опростена конструкция позволява по-лесна замяна на вече инсталирано оборудване, като помпите лесно могат да бъдат приспособени към конкретното приложение. В зависимост от технологичния процес, потребителите могат да изберат допълнителни функции. Това означава, че базовият модел лесно се адаптира към спецификата на приложението“, коментираха от Индуматик.


Усъвършенствана шнекова технология


Ексцентричните шнекови помпи могат да изпомпват флуидната маса почти без пулсации. Благодарение на Flowrox-технологията този тип помпи осигуряват налягане до 10 bar за една степен. Главна роля тук играе спиралният статор, който е „сърцето“ на помпата. Освен това, ако се сравни производителността на PC-помпите на Flowrox с конвенционална PC-помпа, проточните елементи на Flowrox с 2/3 ходова геометрия изискват по-малко обороти за минута от конвенционалните помпени елементи с 1/2 ходова геометрия, за да бъде постигнат същия дебит“, поясниха от утвърдената българска инженерингова и търговска фирма.


Други предимства на ексцентричната PC-помпа на Flowrox пред конвенционалните PC-помпи:

 - 30% по-голям капацитет на изпомпване при едни и същи обороти;

 - 15% намаляване на енергийните разходи;

 - Намалено време за техническа поддръжка.


Технически характеристики на помпите Flowrox E и EL:

 - Комбинация от елиптичен ротор и статор с равномерна дебелина на стената;

 - По-голямо налягане с по-малка деформация;

 - По-голям дебит за един оборот;

 - Дълъг експлоатационен живот на ротора/статора;

 - По-малък противоток.

 

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Индуматик, Flowrox