Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Ю Ес Пи България в партньорство с HTI България представиха „различните“ решения за повърхностно отводняване

06.03.2020 г.


„Различните“ решения за повърхностно отводняване – така можем да обобщим участието на младото българско дружество Ю Ес Пи България/Urban Solutions & Products в специализирания форум Архитектурно-строителна седмица, който се проведе от 25 до 29 февруари 2020 г. в Интер Експо Център – София. Изявата на USP премина със съдействието на HTI България. А в днешния материал Инженер.bg ще ви разкаже за основните акценти както на щанда, така и по време на специалната презентация на компанията, които включваха изделия и системи на полския производител Metal project Polska и немската фирма Enregis.Ефективност и естетичен вид с продуктите на Metal project Polska


Паралелно с участието на форума, Ю Ес Пи България бе домакин на прецентаия, която се проведе на 26 февруари. В семинарна зала 1 на Експо Центъра се събраха инженери, архитекти, преподаватели, студенти и заинтересовани експерти от строителния бранш. Гост на събитието бе г-н Питър Шелстрате от Metal project Polska, който заедно с г-жа Нина Вълчева разясни всяка подробност относно решенията за повърхностно отводняване, разработени и произведени от полската компания.Специално внимание бе обърнато на ревизионните капаци с вграждане на настилка, които освен че осигуряват водоплътност и превенция от неприятни миризми, придават и естетичен вид на съответната зона. „Изделията са подходящи както за вътрешно, така и за външно полагане, като класът им на натоварване е A15-D400. Произвеждат се с размери от 300/300 mm до 1000/1000 mm, а възможните материали са алуминий, поцинкована и неръждаема стомана. Капаците са с интегрирано EPDM уплътнение и армировка“, посочи г-жа Вълчева.Иновативният монолитен слотов улей Alu Side-Drain също привлече вниманието на посетителите на изложението. Предназначено за домашна градина, открити площи и басейни, това шлицово решение е изработено от анодиран алуминий, който не корозира и няма температурни разширения. Профилът е с дискретна шлицова горна част, която го прави почти незабележим с екстериора. Монтажът пък е улеснен с предварително поставения елемент за свързване MPP-click, който осигурява автоматично подравняване и водоплътност. Alu Side-Drain са нископрофилни улеи и се поддържат в две височини: 83 mm – за вграждане в плочка, и 133 mm – за паваж или клинкер.Екосъобразните инженерни решения за отводняване на Enregis


„Живеем във време, в което индустрията и урбанизацията се развиват главоломно. Същевременно обаче обръщаме все повече внимание на важността на заобикалящата ни среда, на опазването на природата и на запазването на баланса в нея. Именно в тази посока насочва усилията си и Enregis“, заяви г-жа Вълчева, представяйки следващия партньор на Ю Ес Пи България.Акцент в портфолиото на немската компания бе специалната система за защита на дървета Eco TreeBox®, която дава възможност растенията да имат своето място, дори и при затруднени условия на движения – например тротоари, алеи и др. Eco TreeBox® не само пази кореновата система на дърветата, но и помага за нейното оптимално развитие, без това да пречи на положената повърхностна настилка.


Представени бяха и различни решения за отводняване, отвеждане и пречистване на водите, разработени за улици, паркинг зони и др.
Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ВиК